In deze algemene voorwaarden bedoelen we het volgende:
Herroepingstermijn: de tijd die je hebt om je herroepingsrecht te gebruiken;
Consument: iemand die niet voor zijn werk of bedrijf iets koopt en een overeenkomst op afstand sluit met de ondernemer;
Dag: een dag volgens de kalender;
duurtransactie: een overeenkomst op afstand die betrekking heeft op een reeks producten en/of diensten waarvan de levering en/of aankoop zich over een bepaalde periode uitstrekt;
Duurzame gegevensdrager: elk middel dat de consument of ondernemer in staat stelt om informatie die tot hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een gegevensdrager, zodat de informatie later kan worden geraadpleegd en de opgeslagen informatie ongewijzigd kan worden weergegeven.
Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;
Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die op afstand producten en/of diensten aan consumenten aanbiedt;
Overeenkomst op afstand: een overeenkomst waarbij, in een door de ondernemer georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, tot en met het moment waarop de overeenkomst tot stand komt, uitsluitend gebruik wordt gemaakt van technieken voor communicatie op afstand;
Technieken voor communicatie op afstand: manieren om een overeenkomst te sluiten zonder dat de consument en de ondernemer tegelijkertijd in dezelfde ruimte zijn.
Algemene voorwaarden: de algemene voorwaarden van de ondernemer.
Ménage à Trois Studios
E-mailadres: info@fresh-guard.nl
Koningin Emmakade 67A, Den Haag, 2518RM
BTW-nummer: NL862553441B01
Kamer van Koophandel-nummer: 82653070
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke overeenkomst op afstand en elke bestelling die tussen de ondernemer en de consument tot stand komt.
Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de consument ter beschikking gesteld. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, wordt er vóór de sluiting van de overeenkomst op afstand op gewezen dat de algemene voorwaarden in de bedrijfsruimten van de ondernemer kunnen worden ingezien en dat ze op verzoek zo snel mogelijk kosteloos aan de consument worden toegezonden.
Als de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan de tekst van deze algemene voorwaarden, ongeacht het vorige lid en voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, elektronisch aan de consument worden verstrekt op een manier die hem in staat stelt deze op een duurzame gegevensdrager op te slaan. Als dit niet kan, wordt er voor het sluiten van de overeenkomst op afstand aangegeven waar de algemene voorwaarden elektronisch kunnen worden ingezien en dat ze op verzoek van de consument gratis elektronisch of op een andere manier worden toegestuurd.
Als er naast deze algemene voorwaarden speciale product- of dienstvoorwaarden gelden, zijn de leden 2 en 3 van toepassing, en als de algemene voorwaarden tegenstrijdig zijn, kan de consument altijd de voor hem gunstigste bepaling gebruiken.
Indien een of meer bepalingen van deze algemene voorwaarden op enig moment geheel of gedeeltelijk ongeldig of nietig zijn, blijven de overeenkomst en deze algemene voorwaarden voor het overige van kracht en wordt de betreffende bepaling onverwijld in onderling overleg vervangen door een bepaling die zoveel mogelijk overeenkomt met de zin en het doel van de oorspronkelijke bepaling.
Situaties die niet onder deze algemene voorwaarden vallen, moeten worden beoordeeld “in de geest” van deze algemene voorwaarden.
Onduidelijkheden over de interpretatie of de inhoud van een of meer bepalingen van onze algemene voorwaarden moeten worden geïnterpreteerd “in de geest” van deze algemene voorwaarden.
Als een aanbieding een beperkte geldigheidsduur heeft of aan voorwaarden is verbonden, wordt dit uitdrukkelijk in de aanbieding vermeld.
Het aanbod is vrijblijvend. De ondernemer heeft het recht om het aanbod te wijzigen en aan te passen.
Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten en/of diensten. De omschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de consument mogelijk te maken.
Als de ondernemer gebruik maakt van afbeeldingen, zijn deze een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten en/of diensten. Duidelijke fouten of vergissingen in het aanbod binden de ondernemer niet.
Alle afbeeldingen, gegevens en informatie in het aanbod zijn indicatief en kunnen geen reden zijn voor schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.
De afbeeldingen bij de producten zijn een getrouwe weergave van de aangeboden producten. De ondernemer kan niet garanderen dat de weergegeven kleuren exact overeenkomen met de werkelijke kleuren van de producten.
Elke aanbieding bevat zodanige informatie dat het voor de consument duidelijk is welke rechten en verplichtingen aan de aanvaarding van de aanbieding verbonden zijn. Dit betreft in het bijzonder:
de prijs, exclusief douanekosten en invoerbelasting. Deze extra kosten zijn voor rekening en risico van de klant. De post- en/of koeriersdienst zal de bijzondere regeling voor post- en koeriersdiensten met betrekking tot invoer toepassen. Deze regeling geldt wanneer de goederen worden ingevoerd in het EU-land van bestemming, wat in dit geval zo is. De post- en/of koeriersdienst brengt de btw (eventueel samen met de in rekening gebrachte douanekosten) in rekening aan de ontvanger van de goederen; eventuele verzendkosten; de wijze waarop de overeenkomst tot stand komt en welke handelingen daarvoor nodig zijn; of het herroepingsrecht al dan niet van toepassing is; de wijze van betaling, levering en uitvoering van de overeenkomst; de termijn voor aanvaarding van het aanbod of de termijn waarbinnen de ondernemer de prijs garandeert;
het bedrag van de kosten van de gebruikmaking van een middel voor communicatie op afstand, indien deze kosten worden berekend op een andere basis dan het normale basistarief voor het gebruikte communicatiemiddel;
of de overeenkomst na sluiting wordt gearchiveerd en, zo ja, hoe de consument deze kan raadplegen;
de manier waarop de consument vóór de sluiting van de overeenkomst de door hem in het kader van de overeenkomst verstrekte gegevens kan controleren en, indien gewenst, corrigeren;
alle andere talen waarin de overeenkomst naast het Nederlands kan worden gesloten;
de gedragscodes waar de handelaar zich aan houdt en hoe de consument deze elektronisch kan checken; en
de minimale duur van de overeenkomst op afstand in het geval van een transactie met een looptijd. Optioneel: beschikbare maten, kleuren, soort materialen.
Behoudens het bepaalde in lid 4 komt de overeenkomst tot stand op het moment dat de consument het aanbod aanvaardt en aan de daarin gestelde voorwaarden voldoet.
Indien de consument het aanbod langs elektronische weg heeft aanvaard, bevestigt de ondernemer onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod. Zolang de ontvangst van deze aanvaarding niet door de ondernemer is bevestigd, kan de consument de overeenkomst ontbinden.
Als de overeenkomst elektronisch wordt gesloten, moet de ondernemer passende technische en organisatorische maatregelen nemen om de elektronische gegevensoverdracht te beveiligen en een veilige webomgeving te garanderen. Als de consument elektronisch kan betalen, moet de ondernemer passende veiligheidsmaatregelen in acht nemen.
De ondernemer kan - binnen de wettelijke grenzen - nagaan of de consument zijn betalingsverplichtingen kan nakomen, alsmede alle feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoord afsluiten van de overeenkomst op afstand. Indien de ondernemer op grond van dit onderzoek goede gronden heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, is hij gerechtigd een bestelling of aanvraag te weigeren of de uitvoering onder bijzondere voorwaarden te stellen, met opgave van redenen.
De ondernemer verstrekt de consument de volgende informatie bij de goederen of diensten, schriftelijk of op een manier die het mogelijk maakt dat deze door de consument op een duurzame gegevensdrager kan worden opgeslagen:
een jaar of van onbepaalde duur.
In geval van een transactie met een looptijd is de bepaling van de vorige alinea alleen van toepassing op de eerste levering.
Elke overeenkomst wordt gesloten onder de opschortende voorwaarde van voldoende beschikbaarheid van de betreffende producten.
Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid om de overeenkomst zonder opgave van redenen binnen 30 dagen te ontbinden. Deze bedenktijd begint op de dag na de ontvangst van het product door de consument of een eerder door de consument aangewezen en aan de ondernemer bekendgemaakte vertegenwoordiger.
Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking ervan. Hij zal het product alleen uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te beoordelen of hij het product wil houden. Als hij gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, stuurt hij het product met alle geleverde accessoires en - indien mogelijk - in de originele staat en in de originele verpakking terug aan de ondernemer, volgens de duidelijke instructies van de ondernemer.
Als de consument gebruik wil maken van zijn herroepingsrecht, moet hij de ondernemer hiervan binnen 30 dagen na ontvangst van het product op de hoogte stellen. De consument moet dit schriftelijk/per e-mail meedelen. Nadat de consument heeft aangegeven dat hij gebruik wil maken van zijn herroepingsrecht, moet hij de goederen binnen 30 dagen terugzenden. De consument moet bewijzen dat de geleverde goederen tijdig zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld door middel van een verzendbewijs.
Als de klant niet heeft aangegeven gebruik te willen maken van zijn herroepingsrecht, of als hij het product niet binnen de in de leden 2 en 3 genoemde termijnen aan de ondernemer heeft teruggestuurd, is de koop definitief.
Als de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, zijn de kosten voor het terugzenden van de producten voor zijn rekening.
Als de consument een bedrag heeft betaald, zal de ondernemer dit bedrag zo snel mogelijk, maar uiterlijk 14 dagen na de herroeping, terugbetalen. Voorwaarde hiervoor is dat de goederen al bij de ondernemer zijn teruggekomen of dat er een sluitend bewijs van volledige terugzending kan worden geleverd.
De ondernemer kan het herroepingsrecht van de consument uitsluiten voor producten die in de leden 2 en 3 zijn beschreven. De uitsluiting van het herroepingsrecht geldt alleen als de ondernemer dit duidelijk in het aanbod, in ieder geval tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, heeft vermeld.
Een uitsluiting van het herroepingsrecht is alleen mogelijk voor producten:
Het herroepingsrecht kan alleen worden uitgesloten voor diensten:
Tijdens de in de aanbieding vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd, behalve in geval van prijswijzigingen als gevolg van wijzigingen in de btw-tarieven.
In afwijking van het vorige lid kan de ondernemer producten of diensten waarvan de prijzen onderhevig zijn aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft, aanbieden tegen variabele prijzen. Deze binding aan schommelingen en het feit dat de vermelde prijzen richtprijzen zijn, moeten in de aanbieding worden vermeld.
Prijsverhogingen binnen 3 maanden na het sluiten van de overeenkomst zijn alleen toegestaan als ze voortvloeien uit wettelijke voorschriften of bepalingen.
Prijsverhogingen vanaf 3 maanden na het sluiten van de overeenkomst zijn alleen toegestaan als de ondernemer ze heeft vastgesteld en:
Volgens artikel 5, lid 1, van de Wet op de omzetbelasting van 1968 vindt de levering plaats in het land waar het vervoer begint. In dit geval vindt de levering buiten de EU plaats. De post- of koeriersdienst brengt dan de invoerbelasting of de inklaringskosten in rekening bij de klant. De ondernemer brengt dus geen btw in rekening.
Alle prijzen zijn onder voorbehoud van druk- en zetfouten. Er wordt geen aansprakelijkheid aanvaard voor de gevolgen van druk- en zetfouten. In geval van druk- en zetfouten is de ondernemer niet verplicht het product tegen de verkeerde prijs te leveren.
De ondernemer staat ervoor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, aan de in het aanbod vermelde specificaties, aan het redelijkerwijs mag worden verwacht qua kwaliteit en/of nut en aan de wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften die op het moment van de totstandkoming van de overeenkomst van toepassing zijn. Indien overeengekomen, staat de ondernemer er ook voor in dat het product geschikt is voor ander dan het normale gebruik.
Een garantie die door de ondernemer, fabrikant of importeur wordt gegeven, laat de wettelijke rechten en aanspraken die de consument op grond van de overeenkomst jegens de ondernemer kan doen gelden, onverlet.
Gebrekkige of verkeerd geleverde producten moeten binnen 7 dagen na levering schriftelijk bij de ondernemer worden gemeld. De producten moeten in de originele verpakking en in nieuwstaat worden geretourneerd.
De garantieperiode van de ondernemer is gelijk aan de garantieperiode van de fabrikant. De ondernemer is echter in geen geval verantwoordelijk voor de uiteindelijke geschiktheid van de producten voor elke afzonderlijke toepassing door de consument, noch voor advies over het gebruik of de toepassing van de producten.
De garantie geldt niet als:
De consument de geleverde producten zelf heeft gerepareerd en/of gewijzigd of door derden heeft laten repareren en/of wijzigen;
De geleverde producten zijn blootgesteld aan abnormale omstandigheden of anderszins onzorgvuldig of in strijd met de instructies van de ondernemer behandeld en/of op de verpakking behandeld;
De gebreken geheel of gedeeltelijk te wijten zijn aan overheidsvoorschriften betreffende de aard of de kwaliteit van de gebruikte materialen.
De ondernemer zal bij het aannemen en uitvoeren van bestellingen van producten de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen.
Behoudens het bepaalde in artikel 4 van deze algemene voorwaarden zal de onderneming aangenomen bestellingen zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen uitvoeren, tenzij de consument met een langere levertijd heeft ingestemd.
Als de levering vertraging oploopt of als een bestelling niet of slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, wordt de consument hiervan uiterlijk 30 dagen na de bestelling op de hoogte gesteld. In dat geval heeft de consument het recht om de overeenkomst kosteloos te ontbinden en heeft hij recht op eventuele schadevergoeding.
In geval van ontbinding overeenkomstig het vorige lid zal de ondernemer het door de consument betaalde bedrag zo snel mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na de ontbinding, terugbetalen.
Als de levering van een besteld product onmogelijk blijkt, doet de ondernemer zijn best om een vervangend artikel te leveren. Uiterlijk bij de levering wordt duidelijk en begrijpelijk meegedeeld dat een vervangend artikel wordt geleverd. Bij vervangende artikelen kan het herroepingsrecht niet worden uitgesloten. De kosten voor het terugzenden zijn voor rekening van de ondernemer.
Het risico van beschadiging en/of verlies van producten is voor de ondernemer tot het moment van overdracht aan de consument of een vooraf aangewezen en aan de ondernemer bekendgemaakte vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
De consument kan een overeenkomst voor onbepaalde tijd die is gesloten voor de regelmatige levering van producten (inclusief elektriciteit) of diensten, te allen tijde opzeggen met inachtneming van de overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van maximaal één maand.
De consument kan een overeenkomst voor bepaalde tijd voor de regelmatige levering van producten (inclusief elektriciteit) of de verrichting van diensten te allen tijde opzeggen aan het einde van de looptijd, met inachtneming van de overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van maximaal één maand.
De consument kan de in de vorige leden bedoelde overeenkomsten
te allen tijde opzeggen en niet beperkt zijn tot opzegging op een bepaald tijdstip of voor een bepaalde periode;
hij moet opzeggen op minstens dezelfde manier als hij de overeenkomst heeft gesloten; hij moet altijd dezelfde opzegtermijn in acht nemen die de ondernemer voor zichzelf heeft vastgesteld. Verlenging
Een overeenkomst voor bepaalde tijd die betrekking heeft op de regelmatige levering van producten (inclusief elektriciteit) of diensten kan niet stilzwijgend worden verlengd of vernieuwd voor een bepaalde tijd.
Ongeacht het vorige lid kan een overeenkomst voor bepaalde tijd die is gesloten voor de regelmatige levering van dag- of weekbladen en tijdschriften stilzwijgend worden verlengd met een vaste termijn van maximaal drie maanden, indien de consument deze verlengde overeenkomst aan het einde van de verlenging met een opzegtermijn van maximaal één maand kan opzeggen.
Een contract voor bepaalde tijd dat is gesloten voor de regelmatige levering van goederen of diensten kan alleen stilzwijgend worden verlengd voor onbepaalde tijd als de consument het contract op elk moment kan opzeggen met een opzegtermijn van maximaal één maand en een opzegtermijn van maximaal drie maanden, als het contract betrekking heeft op de regelmatige, maar minder dan eenmaal per maand plaatsvindende levering van dag- of weekbladen en tijdschriften.
Een tijdelijke overeenkomst voor de regelmatige levering van dag- of weekbladen en tijdschriften in het kader van een proefabonnement (proef- of introductieabonnement) wordt niet stilzwijgend voortgezet en eindigt automatisch aan het einde van de proef- of introductieperiode.
Als een contract langer dan een jaar duurt, kan de consument het contract na een jaar op elk moment opzeggen met een opzegtermijn van maximaal een maand, tenzij redelijkheid en billijkheid tegen opzegging vóór het einde van de overeengekomen looptijd spreken. Artikel 13 - Betaling
Tenzij anders is afgesproken, moet de consument de bedragen binnen 7 werkdagen na het begin van de bedenktijd zoals bedoeld in artikel 6, lid 1, betalen. Als er een overeenkomst is voor het leveren van een dienst, begint deze termijn nadat de consument de bevestiging van de overeenkomst heeft ontvangen.
De consument moet de ondernemer meteen op de hoogte brengen van onjuistheden in de opgegeven of vermelde betalingsgegevens.
Bij niet-betaling door de consument heeft de ondernemer, behoudens wettelijke beperkingen, het recht om de aan de consument vooraf medegedeelde redelijke kosten in rekening te brengen.
Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen 7 dagen nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd, volledig en duidelijk omschreven bij de ondernemer worden ingediend.
Klachten die bij de ondernemer worden ingediend, worden binnen 14 dagen na ontvangst beantwoord. Als een klacht een langere verwerkingstijd nodig heeft, reageert de ondernemer binnen de termijn van 14 dagen met een ontvangstbevestiging en een indicatie wanneer de consument een meer gedetailleerd antwoord kan verwachten.
Als de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost, ontstaat er een geschil dat onderworpen is aan geschillenbeslechting.
Een klacht schort de verplichtingen van de exploitant niet op, tenzij de exploitant schriftelijk anders aangeeft.
Als een klacht door de exploitant gegrond wordt verklaard, zal de exploitant de geleverde producten naar eigen keuze kosteloos vervangen of repareren.
Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Ook als de consument in het buitenland woont.
In these terms and conditions, the following definitions shall apply:
Withdrawal period: the period within which the consumer can exercise his right of withdrawal;
Consumer: the natural person not acting in the exercise of a profession or business who enters into a distance contract with the entrepreneur;
Day: calendar day;
Duration transaction: a distance contract relating to a series of products and/or services, the delivery and/or purchase obligation of which is spread over time;
Durable medium: any means that enables the consumer or entrepreneur to store information addressed personally to him in a way that allows future consultation and unaltered reproduction of the stored information.
Right of withdrawal: the possibility for the consumer to withdraw from the distance contract within the cooling-off period;
Entrepreneur: the natural or legal person offering products and/or services to consumers at a distance;
Distance contract: an agreement where, in the context of a system organised by the entrepreneur for distance selling of products and/or services, up to and including the conclusion of the agreement, exclusive use is made of one or more techniques for distance communication;
Technique for distance communication: means that can be used for concluding an agreement, without the consumer and entrepreneur being together in the same room at the same time.
General Terms and Conditions: the present General Terms and Conditions of the entrepreneur.
Article 2 - Identity of the entrepreneur
Ménage à Trois Studios
E-mail address: info@fresh-guard.de
Koningin Emmakade 67A, Den Haag, 2518RM
VAT number: NL862553441B01
Chamber of commerce number: 82653070
These general terms and conditions apply to every offer made by the entrepreneur and to every distance contract and order concluded between entrepreneur and consumer.
Before the distance contract is concluded, the text of these general terms and conditions shall be made available to the consumer. If this is not reasonably possible, before the distance contract is concluded, it will be indicated that the general terms and conditions can be inspected at the entrepreneur's premises and they will be sent free of charge to the consumer as soon as possible upon request.
If the distance contract is concluded electronically, notwithstanding the previous paragraph and before the distance contract is concluded, the text of these general terms and conditions may be made available to the consumer electronically in such a way that it can be easily stored by the consumer on a durable data carrier. If this is not reasonably possible, before the distance contract is concluded, it will be indicated where the general terms and conditions can be inspected electronically and that they will be sent electronically or otherwise free of charge at the consumer's request.
In the event that specific product or service conditions apply in addition to these general terms and conditions, the second and third paragraphs shall apply mutatis mutandis and, in the event of conflicting general terms and conditions, the consumer may always rely on the applicable provision that is most favourable to him.
If one or more provisions in these general terms and conditions are at any time wholly or partially void or annulled, the agreement and these terms and conditions shall otherwise remain in force and the provision in question shall be replaced without delay by mutual agreement with a provision that approximates the purport of the original as much as possible.
Situations not covered by these general terms and conditions are to be assessed 'in the spirit' of these general terms and conditions.
Uncertainties about the interpretation or content of one or more provisions of our terms and conditions are to be interpreted 'in the spirit' of these general terms and conditions.
If an offer has a limited period of validity or is made subject to conditions, this will be expressly stated in the offer.
The offer is non-binding. The entrepreneur is entitled to change and adjust the offer.
The offer contains a complete and accurate description of the products and/or services offered. The description is sufficiently detailed to allow a proper assessment of the
offer by the consumer as possible. If the entrepreneur uses images, these are a true representation of the products and/or services offered. Obvious mistakes or obvious errors in the offer do not bind the entrepreneur.
All images, specifications data in the offer are indicative and cannot be a reason for compensation or dissolution of the agreement.
Images accompanying products are a true representation of the products on offer. Operator cannot guarantee that the colours displayed correspond exactly to the real colours of the products.
Each offer contains such information that it is clear to the consumer what the rights and obligations are, which are attached to the acceptance of the offer. This concerns in particular:
the price, excluding customs clearance charges and import VAT. These additional costs will be at the customer's expense and risk. The postal and/or courier service will use the special regime for postal and courier services with regard to imports. This scheme applies if the goods are imported into the EU country of destination, which is the case in the present case. The postal and/or courier service will collect the VAT (whether or not together with the customs clearance costs charged) from the consignee of the goods; any shipping costs; the manner in which the agreement will be concluded and what actions are required for this; whether or not the right of withdrawal is applicable; the manner of payment, delivery and performance of the agreement; the period for acceptance of the offer, or the period within which the entrepreneur guarantees the price;
the amount of the rate of distance communication if the cost of using the means of distance communication is calculated on a basis other than the regular basic rate for the means of communication used;
whether the agreement is archived after its conclusion and, if so, how it can be accessed by the consumer;
the way in which the consumer, before concluding the contract, can check the data provided by him under the contract and, if desired, rectify them;
any other languages in which, in addition to Dutch, the agreement may be concluded;
the codes of conduct to which the trader has submitted and the way in which the consumer can consult these codes of conduct electronically; and
the minimum duration of the distance contract in case of a duration transaction. Optional: available sizes, colours, type of materials.
Subject to the provisions of paragraph 4, the agreement is concluded at the moment the consumer accepts the offer and fulfils the conditions set out therein.
If the consumer has accepted the offer electronically, the trader will immediately confirm receipt of acceptance of the offer electronically. As long as the receipt of this acceptance has not been confirmed by the entrepreneur, the consumer can dissolve the agreement.
If the agreement is concluded electronically, the entrepreneur shall take appropriate technical and organisational measures to protect the electronic transfer of data and shall ensure a secure web environment. If the consumer can pay electronically, the entrepreneur will observe appropriate security measures.
The entrepreneur may - within legal frameworks - inform himself whether the consumer can meet his payment obligations, as well as of all those facts and factors that are important for a responsible conclusion of the remote agreement. If, on the basis of this investigation, the entrepreneur has good grounds not to enter into the agreement, he is entitled to refuse an order or application or to attach special conditions to the implementation, while giving reasons.
The entrepreneur will include the following information with the product or service to the consumer, in writing or in such a way that it can be stored by the consumer in an accessible way on a durable data carrier:
one year or of indefinite duration.
In the case of a duration transaction, the provision of the previous paragraph applies only to the first delivery.
Each agreement is entered into under the suspensive conditions of sufficient availability of the relevant products.
When purchasing products, the consumer has the option of dissolving the agreement without giving reasons for 30 days. This cooling-off period starts on the day after receipt of the product by the consumer or a representative previously designated by the consumer and made known to the entrepreneur.
During the reflection period, the consumer will handle the product and its packaging with care. He will only unpack or use the product to the extent necessary to assess whether he wishes to keep the product. If he exercises his right of withdrawal, he will return the product to the entrepreneur with all delivered accessories and - if reasonably possible - in the original condition and packaging, in accordance with the reasonable and clear instructions provided by the entrepreneur.
If the consumer wishes to exercise his right of withdrawal, he is obliged to inform the trader of this within 30 days of receiving the product. The consumer must make this known by means of a written message/email. After the consumer has stated that he wishes to exercise his right of withdrawal, he must return the product within 30 days. The consumer must prove that the delivered goods were returned on time, for example by means of a proof of dispatch.
If the customer has not expressed his wish to use his right of withdrawal or has not returned the product to the entrepreneur after the expiry of the periods mentioned in paragraphs 2 and 3, the purchase is a fact.
If the consumer exercises his right of withdrawal, the cost of returning the products will be borne by the consumer.
If the consumer has paid an amount, the trader will refund this amount as soon as possible, but no later than 14 days after the withdrawal. This is subject to the condition that the product has already been received back by the entrepreneur or conclusive proof of complete return can be provided.
The entrepreneur can exclude the consumer's right of withdrawal for products as described in paragraphs 2 and 3. The exclusion of the right of withdrawal only applies if the trader clearly stated this in the offer, at least in good time before concluding the contract.
Exclusion of the right of withdrawal is only possible for products:
Exclusion of the right of withdrawal is only possible for services:
During the validity period mentioned in the offer, the prices of the products and/or services offered will not be increased, except for price changes due to changes in VAT rates.
Contrary to the previous paragraph, the Entrepreneur may offer products or services whose prices are subject to fluctuations in the financial market that are beyond the Entrepreneur's control, with variable prices. This link to fluctuations and the fact that any stated prices are target prices shall be stated with the offer.
Price increases within 3 months of the conclusion of the agreement are only allowed if they result from legal regulations or provisions.
Price increases from 3 months after the conclusion of the contract are only allowed if the entrepreneur has stipulated it and:
Under Section 5(1) of the Turnover Tax Act 1968, the supply takes place in the country where the transport commences. In the present case, this supply takes place outside EU. Following this, the postal or courier service will collect import VAT or clearance charges from the customer. Consequently, no VAT will be charged by the entrepreneur.
All prices are subject to printing and typesetting errors. No liability is accepted for the consequences of misprints and typesetting errors. In the event of misprints and typesetting errors, the entrepreneur is not obliged to deliver the product according to the incorrect price.
The entrepreneur guarantees that the products and/or services comply with the agreement, the specifications stated in the offer, the reasonable requirements of soundness and/or usability and the existing statutory provisions and/or government regulations on the date of the conclusion of the agreement. If agreed, the entrepreneur also guarantees that the product is suitable for other than normal use.
A guarantee provided by the entrepreneur, manufacturer or importer does not affect the legal rights and claims that the consumer can assert against the entrepreneur on the basis of the agreement.
Any defective or incorrectly delivered products must be reported to the entrepreneur in writing within 7 days of delivery. Products must be returned in their original packaging and in new condition.
The entrepreneur's guarantee period corresponds to the manufacturer's guarantee period. However, the entrepreneur is never responsible for the ultimate suitability of the products for each individual application by the consumer, nor for any advice regarding the use or application of the products.
The guarantee does not apply if:
The consumer has repaired and/or modified the delivered products himself or had them repaired and/or modified by third parties;
The delivered products have been exposed to abnormal conditions or otherwise treated carelessly or contrary to the instructions of the entrepreneur and/or treated on the packaging;
The defectiveness is wholly or partly the result of regulations imposed or to be imposed by the government on the nature or quality of the materials used.
The entrepreneur will take the greatest possible care when receiving and executing orders for products.
Subject to what is stated in this regard in article 4 of these general terms and conditions, the company will execute accepted orders expeditiously but at the latest within 30 days, unless the consumer has agreed to a longer delivery period.
If delivery is delayed, or if an order cannot or can only be partially carried out, the consumer will be informed of this no later than 30 days after the order was placed. In that case, the consumer has the right to dissolve the agreement without costs and the right to possible damages.
In case of dissolution in accordance with the previous paragraph, the entrepreneur will refund the amount paid by the consumer as soon as possible, but at the latest within 14 days after dissolution.
If delivery of an ordered product turns out to be impossible, the entrepreneur will make an effort to provide a replacement article. At the latest upon delivery, it will be reported in a clear and comprehensible manner that a replacement article is being delivered. With replacement articles, the right of withdrawal cannot be excluded. The costs of any return shipment shall be borne by the entrepreneur.
The risk of damage and/or loss of products rests with the entrepreneur until the moment of delivery to the consumer or a representative previously designated and made known to the entrepreneur, unless explicitly agreed otherwise.
The consumer may terminate an open-ended contract that was concluded for the regular supply of products (including electricity) or services at any time, subject to agreed termination rules and a notice period not exceeding one month.
The consumer may terminate a fixed-term contract that was concluded for the regular supply of products (including electricity) or services at any time towards the end of the fixed-term, subject to agreed termination rules and a notice period not exceeding one month.
The consumer may amend the agreements mentioned in the previous paragraphs:
terminate at any time and not be limited to termination at a particular time or period;
at least terminate them in the same way as they were entered into by him; always terminate them with the same notice period as the entrepreneur has stipulated for himself. Extension
An agreement entered into for a definite period of time and which extends to the regular supply of products (including electricity) or services may not be tacitly extended or renewed for a definite period of time.
Notwithstanding the previous paragraph, a fixed-term contract that has been concluded for the regular delivery of daily or weekly newspapers and magazines may be tacitly renewed for a fixed term not exceeding three months, if the consumer may terminate this renewed contract towards the end of the renewal with a notice period not exceeding one month.
A fixed-term contract that has been concluded for the regular delivery of products or services may only be tacitly renewed for an indefinite period of time if the consumer may terminate the contract at any time with a period of notice that does not exceed one month and a period of notice that does not exceed three months in the event that the contract relates to the regular, but less than once a month, delivery of daily or weekly newspapers and magazines.
A fixed-term contract for the regular supply of daily or weekly newspapers and magazines by way of introduction (trial or introductory subscription) is not tacitly continued and ends automatically at the end of the trial or introductory period.
If a contract has a duration of more than one year, the consumer may terminate the contract at any time after one year with a notice period not exceeding one month, unless reasonableness and fairness dictate against termination before the end of the agreed duration. Article 13 - Payment
Unless otherwise agreed, the amounts owed by the consumer should be paid within 7 working days after the start of the reflection period referred to in Article 6(1). In case of an agreement to provide a service, this period commences after the consumer receives the confirmation of the agreement
has received.
The consumer has the duty to immediately report inaccuracies in payment details provided or mentioned to the entrepreneur.
In case of non-payment by the consumer, the entrepreneur has the right, subject to legal restrictions, to charge the reasonable costs made known to the consumer in advance.
Complaints on the performance of the agreement must be submitted to the entrepreneur within 7 days, fully and clearly described, after the consumer has identified the defects.
Complaints submitted to the entrepreneur will be answered within a period of 14 days from the date of receipt. If a complaint requires a foreseeably longer processing time, the entrepreneur will respond within the 14-day period with a notice of receipt and an indication of when the consumer can expect a more detailed answer.
If the complaint cannot be resolved by mutual agreement, a dispute arises which is susceptible to dispute resolution.
A complaint does not suspend the operator's obligations unless the operator indicates otherwise in writing.
If a complaint is found valid by the operator, the operator will, at its discretion, either replace or repair the delivered products free of charge.
Contracts between the entrepreneur and the consumer to which these general terms and conditions relate are exclusively governed by Dutch law. Even if the consumer resides abroad.